h a y y a d n e t w o r k
hayyadnetwork.com-admin
0 comments 18 June 2024

Kelebihan Kerusi Urut Coway

Kelebihan Kerusi Urut Coway

Banyak kelebihan kerusi urut coway yang baru dilancarkan pada tahun 2023 ni, Selain kadar pembayaran yang agak berbaloi, ia juga dilengkapi dengan pakej sewa beli (bayaran bulanan) dan belian terus (cash/installment credit card). Kenapa pula tiba-tiba coway keluarkan model kerusi urut coway ni atau coway massage chair ni? Jom tengok :

Kerusi urut coway ni sebenarnya dah dikeluarkan dari tahun 2004 lagi, tapi hanya dikeluarkan di Korea sahaja. Tahun 2023 ni barulah coway ambil keputusan untuk masuk market di Malaysia. Sebab tu baru nampak iklan kerusi urut coway ni kan?

penapis air coway 2019

diantara kelebihan kerusi urut coway adalah :

mesin kerusi urut coway

Berpatutan (terutamanya dalam kaedah pembayaran bulanan)

Kerusi urut coway ni juga boleh dibuat secara bayaran bulanan( sewa beli) atau pun boleh beli secara langsung (tunai/installment kad kredit) kalau melepasi “minimum requirement” untuk jenis bank tertentu.

Low Noise – lebih tenang dan relax

Kerusi urut coway juga dicipta dengan “Coway’s sound-dampening design” dimana hanya of 46.5 dB sahaja kadar bunyi yang dikeluarkan oleh kerusi mesin urut coway berbanding dengan pihak pengeluar kerusi urut diluar sana sebanyak 60-70dB.

Heat Massage – Fast pain relief

Heater yang dibina dalam kerusi urut coway ni juga membantu otot rasa lebih relaks dan lebih tenang pada masa yang sama bantu tingkatkan kadar pengaliran darah dalam badan.

L shaped Massage & Lower Body Massage

L-Shape, dibina bagi untuk beri pengalaman pada pengguna untuk urutan ke seluruh badan hingga paha & lower body pula menggunakan airbag dan roller untuk bagi urutan dari betis hingga ke hujung kaki. Pada masa yang sama, ia juga membantu :

Melegakan otot dan saraf 

Meningkatkan kitaran darah dalam badan

Mengurangkan kesakitan & urat tegang dengan urutan lemah lembut.

Membantu membaiki dan mempercepatkan proses bina tisu lembut dalam otot.

Membantu tingkatkan (energy flow) vital energy yang selalu dirujuk sebagai Qi energy.

penapis air coway 2019

Kerusi urut coway juga membantu mengurangkan sakit, membantu pengaliran darah dalam badan, kurangkan stress, kurangkan ‘muscle tension’ serta tingkatkan ‘lymphatic system’ yang membantu mengeluarkan toksin dalam badan ke luar.

Teknik Urutan Mesin Kerusi Urut Coway

KNOCKING

Kelebihan :

Melegakan otot badan

KNEADING

Kelebihan :

Melegakan otot & saraf Meningkatkan kitaran darah dalam badan

KNEADING & TAPPING

Kelebihan :

Mengurangkan kesakitan & urat tegang dengan urutan lemah lembut.

 TAPPING

Kelebihan :

Membantu membaiki dan mempercepatkan proses bina tisu lembut dalam otot.

SHIATSU

Kelebihan :

Membantu tingkatkan (energy flow) vital energy yang selalu dirujuk sebagai Qi energy.

penapis air coway 2019

Servis & Warranty

Kerusi urut coway (massage chair coway) juga turut disertakan juga bersama pakej servis dan warranti sehingga 5 tahun.

Nama Model (Tahun)MCST01B – 2023
Leather Material PU Leather (blue)
Dimensions740 (W)mm x 1460 (D)mm x 1160 (H)mm 
Berat100.5kg (gross) / 84 kg (nett)
Power Consumption180W 
Input Voltage240V ~ 50Hz 
Berat Pengguna Disarankan145 – 190cm 100kg and below 
penapis air coway 2019

Features Kerusi Urut Coway

Selain dari itu juga, mesin kerusi urut coway ni delengkapi dengan “Display Remote Control” dimana pengguna kerusi urut coway boleh kawal dengan menggunakan remote dan juga papan kekunci pada mesin kerusi urut coway. 

Kerusi urut coway terbaharu ini juga dilengkapi dengan roda untuk mudahkan pengguna alih kemana-mana. Selain itu juga, USB port 2.0 & Bluetooth speaker disediakan bagi memberi keselesaan pada pengguna untuk menikmati dan relax sambil mendengar music atau ceramah pilihan hati. Ia juga dilengkapi denan control panel manual dan remote untuk mudahkan pengguna sewaktu menggunakan kerusi urut coway ni.

Sebarang pertanyaan atau soalan lebih lanjut boleh terus hubungi kami dengan tekan butang whatsapp atau call dengan tekan butan dibawah ni okay?

penapis air coway 2019
hayyadnetwork.com-admin

previous post next post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!