h a y y a d n e t w o r k
hayyadnetwork.com-admin
0 comments 29 May 2024

Kelebihan Kerja Coway

Ramai kawan-kawan belum nampak kelebihan kerja coway di Malaysia ni. Tapi ada 7 benda yang biasa orang tanya atau buat yang wajib anda tahu.

1. Agent Coway Tiada Gaji Tetap / Basic?

Untuk pengetahuan umum, agent coway atau kerja coway ni memang tiada gaji tetap atau basic. Tapi dalam pada masa yang sama, komisyen bersyarat kerja coway ni bermula dari RM1,400 sehingga RM4,100 setiap bulan.

Pendek kata, kelebihan kerja coway ni bila mana kita hit jualan banyak, maka Incentive (Basic bersyarat) kerja coway ni lebih dari yang biasa. Jom tengok perbezaan insentif untuk mereka yang hit 4 unit sebulan hingga 15 unit jualan sebulan.

2. Berapakah Potensi Income akan dapat bila jual 1 unit produk coway ni?

Selain produk komisyen yang tinggi, satu unit jualan produk coway juga bermula dari RM300 seunit dan boleh cecah sehingga RM1,200 untuk satu unit produk coway.

Kelebihan kerja coway juga bukan hanya takat disitu sahaja, tetapi setiap bonus jualan setiap produk coway akan dapat lagi bonus tambahan 5% sehingga 11% bonus tambahan jika lebih banyak jualan dibuat oleh agent coway.

3. Apakah beza partime & fulltime kerja coway?

Syarat seorang agent coway nak kekal sebagai seorang fulltime adalah hanya datang Fizikal Meeting (sebulan sekali – minimum) pada hari isnin atau jumaat ataupun Online Meeting (4 kali sebulan – minimum) isnin malam & jumaat malam setiap bulan.

Kelebihan kerja coway fulltime pula akan ada insentif tambahan Elaun Prestasi – RM800 sehingga RM4100 setiap bulan jika capai target yang disediakan oleh Coway Malaysia. Minimum untuk kekal sebagai seorang fulltime agent coway juga hanya maintain 1 unit sebulan sahaja.

Fulltime Coway

100% bersama coway

  • Dibayar  Sales Komisyen 15% & 5-11% Bonus Komisyen bagi setiap unit jualan yang telah dibuat setiap bulan.
  • Insentif tambahan seperti :-
  • Elaun Prestasi Jualan Bulanan, tambahan dari RM800 ke RM4100
  • Bonus Prestasi Jualan Mingguan, tambahan dari RM500 ke RM2000
  • Bonus Prestasi Bulanan, tambahan RM1000
  • Bonus Prestasi Suku Tahunan, tambahan RM2000
  • Bonus Prestasi Tahunan, tambahan RM5000
  • Hadiah pelancongan keluar negara 2 kali setahun
  • Bonus Team Building 2% setiap bulan

Fulltime Coway & Bekerja

“Masih bekerja selain bidang sama”

  • Dibayar  Sales Komisyen 15% & 5-11% Bonus Komisyen bagi setiap unit jualan yang telah dibuat setiap bulan.
  • Insentif tambahan seperti :-
  • Elaun Prestasi Jualan Bulanan, tambahan dari RM800 ke RM2500
  • Bonus Prestasi Jualan Mingguan, tambahan dari RM500 ke RM2000
  • Bonus Prestasi Bulanan, tambahan RM1000
  • Bonus Prestasi Suku Tahunan, tambahan RM2000
  • Bonus Prestasi Tahunan, tambahan RM5000
  • Hadiah pelancongan keluar negara 2 kali setahun
  • Bonus Team Building 2% setiap bulan

Partime Coway

Sebulan aktif dalam sekali dua sahaja

  • Dibayar  Sales Komisyen 15% & 5-11% Bonus Komisyen bagi setiap unit jualan yang telah dibuat setiap bulan.
  • Partime coway tiada insentif tambahan seperti dua yang lain tadi.
  • Bonus Team Building 2% setiap bulan.
kerjaya coway malaysia

Parttime pula kita boleh ibaratkan macam buat duit tepi sahaja, target bulanan terpulang pada individu masing-masing. Siapa yang nak dapat lebih, maka dia akan buat lebih. Tiada minimum target bagi mereka yang nak buat secara partime di coway.

4. Apa tugas dan kelebihan kerja coway fulltime atau partime?

Tugas sebagai seorang agent coway adalah hanya buat marketing (promote) pada rakan,sedara mara, kawan-kawan dan orang asing dalam erti lain kita panggi cari pelanggan yang nak beli coway sahaja. Pada masa yang sama terangkan proses nak order dan produk yang mereka berminat.

Paling penting tak perlu simpan stok, tak perlu keluarkan modal dan servis serta pemasangan akan dibuat oleh orang lain. Mudah kan?

5. Bagaimana nak dapat RM5,000 sebulan di Coway? Berapa banyak unit kena jual?

Okay anggaran produk dan kadar jualan tak sama. Berbeza ikut jenis produk dan barangan yang kita jual. Macam contoh 1 unit Tilam coway purata akan dapat sekitar 600-1200 seunit. Kita boleh jual 5-7 unit untuk dapatkan RM5,000 sebulan. Okay kan?

6. Saya Berminat, tapi tak ada modal, atau dan pengalaman.

Okay, bagi mereka yang berminat, kelebihan jadi agent coway atau kerja coway ni mudah. Tak ada modal yang perlu dikeluarkan waktu nak register jadi agent coway. Pada masa yang sama, kita juga sediakan tenaga pengajar dan bantu anda bagaimana nak bermula di coway ni.

7. Apa yang saya dapat jika saya join group team hayyad ya?

Seperti yang saya sendiri maklumkan dalam no 6 diatas, saya sendiri akan bantu anda untuk belajar cara untuk pecahkan sales yang pertama dalam hidup, pada masa yang sama hayyad sendiri akan gilap dan bagi pendedahan dari bidang offline ke online.

So jangan tunggu lagi, lebih banyak kelebihan kerja coway ni yang hayyad boleh share kat bawah ni diantaranya :

TRIP Percutian ke Luar Negara (2 Tahun Sekali) – Fully Sponsor oleh Coway
Starbucks Rewards & Petrol Card Rewards
WS Incentive RM2000 setiap bulan
WN Incentive RM600 setiap bulan

Kerja Coway 

Ramai yang tanya apa seronok kerja dengan coway ni? Apa yang buatkan ramai orang seperti Engineer, Banker, Accountant, Freelancer, A Student, Oversea Graduated, Lepasan SPM dan macam-macam jenis background joim tim Coway #CSTEAM ni?

 Sebab kenapa ramai orang join Coway #CSTeam atau bina kerjaya bersama coway?

kerja coway kelas online marketing fb dan google

Online Training

FB Ads/Google Ads/Tiktok Ads

Selain dari support dari group dan personal coaching, kita juga bantu sahabat yang nak kerja coway atau jadi agent coway ni dengan Ilmu baharu seperti online marketing untuk bantu capaian pelanggan lebih dari kawasan sekitar dan Seluruh Malaysia.

kak zanariah

Offline Channel

Booth / Kioask / Event / Rembo 

Selain dari channel offline, kita juga bantu agent coway atau mereka yang nak kerja coway dalam bidang offline untuk mereka yang kurang arif berkenaan online channel. Kat sini juga agent coway / mereka yang nak kerja coway akan lebih yakin terhadap potensi diri masing-masing.

kerja coway

Rewards

Reward percutian ke luar negara dan juga award yang amat bernilai oleh COWAY.

Selain dapat income yang agak besar bila kerja coway ni, pada masa yang sama kita juga boleh dapat TRIP 5 BINTANG oleh coway bila hit KPI yang telah diberikan oleh syarikat Minimum setahun 2 kali ke Luar Negara.

kerja coway malaysia

Awards & Certification

Quarterly

Selain dari tu, team kami di CSTeam juga menyediakan awards serta certification untuk mereka yang hit target KPI dari company setiap 3 bulan pada agent coway

Separuh Masa

Kerja coway partime sahaja.

PAPI Incentive :

-None-

Bonus Komisyen Jualan & Produk sehingga 26%

Weekly Incentive(WS)

– none –

Rookie Trip:
3 months – RM500

6 months – TRIP

Sepenuh Masa

Masih bekerja dan kerja coway.

PAPI Incentive :

RM800 sehingga RM2,500

Bonus Komisyen Jualan & Produk sehingga 26%

Weekly Incentive(WS)

RM500 – RM2000

Rookie Trip:
3 months – RM500

6 months – TRIP

Sepenuh Masa

100% Kerja dengan coway & ada side income

PAPI Incentive

RM1000 hingga RM4,100

Bonus Komisyen Jualan & Produk sehingga 26%

Weekly Incentive(WS)

RM500 – RM2000

Rookie Trip:
3 months – RM500

6 months – TRIP

SKOP KERJA sebagai AGEN COWAY atau JURUJUAL COWAY

(di coway kita panggil agen coway atau jurujual ni sebagai “HP” atau nama lainnya ‘Health Planner’. )

  • Health Planner,(agen coway) akan membantu pelanggan memilih produk paling sesuai dengan bajet dan sesuai dengan keluarga seisi rumah.

  • Health Planner, (agen coway) juga akan membantu beri pilihan sesuai dengan pakej ‘sewa beli’ atau ‘belian tunai’ yang telah disediakan coway malaysia.

  • Health Planner, (agen coway) bantu lengkapkan maklumat dan dokumen bagi proses pemasangan produk coway di kediaman, pejabat ataupun di restoran.

  • Health Planner, (agen coway) tidak perlu buat pemasangan.

  • Health Planner, (agen coway) tidak perlu buat servis.

  • Health Planner, (agen coway) juga boleh uruskan pesanan pelanggan diseluruh Malaysia, Sabah & Sarawak dimana-mana sales office yang terdekat.

TAK PERCAYA ITU JE KERJA AGEN COWAY?

YEP Betul itu sahaja.

Tapi ada juga yang tak percaya. Sini hayyad kongsikan sekali ‘sales flow’ yang Health Planner, (agen coway) tu je bahagian part kerja kita. Tugas kita bantu untuk penggan pilih, ceritakan apa produk coway boleh bantu mereka tingkatkan kualiti hidup dan kesihatan mereka.

cara kerja agent coway atau kerja coway

Jom tengok testimoni agent coway yang dah berjaya bina kerjaya di coway:

Jom kenal siapa Amirul Hayyad ni & hayyad serta pasukan boleh bantu anda ?

 

Amirul Hayyad nama diberi tanggungjawab sebagai Health Planner, untuk menguruskan order pelanggan coway Seluruh Malaysia. Bertugas di Coway HQ Malaysia, (533150) dan syukur pada Tuhan telah berkhidmat hampir 7 tahun. Setakat hari ini, dah menguruskan lebih dari 1 143 unit order pelanggan seluruh Malaysia.

Hayyad juga berada didalam kolompok pasukan Sales Team No 1 di dalam Coway Malaysia iaitu #CSTeam (Common Sense Team) yang telah berpengalaman lebih dari 14 Tahun menguruskan pelanggan dengan lebih friendly dan setia.

Tahun 2016, 2017,2018,2019,2020,2021 & 2022 #CSTeam juga telah dinobatkan sebagai Team Terbaik atau ‘Customer’s Champ’ menguruskan 20%  order pelanggan Coway (M) Sdn Bhd berbanding pasukan yang lain

Diantara pencapaian hayyad bersama Coway Malaysia :

ajar-kerja-coway

WS Awards Achiever selama 20 bulan berturut-turut.

Top 7 Nationwide dari 5500 orang jurujual seluruh Malaysia.

Top 30 Half Yearly 2018

Top 3 Quarterly 2017

Top 10 Half Yearly 2017

Club 10, 20, 30 Monthly Nett Sales

Coway Bangkok International Incentive Trip (September 2018)

White Water Rafting Trip (Gopeng Tr ip Achievers August 2018)

Phuket Group Trip Achievers (March 2018)

Japan Group Trip Achievers (Jan 2018)

Coway Hong Kong International Incentive Trip (September 2017)

New Zealand Trip Achievers (April 2017)

Bali Group Trip Achievers (Feb 2017)

Kapalai Half Yearly Incentive Trip 2022 (November 2022)

 Pendek kata banyak lagi peluang kerjaya yang coway sediakan ni. Tapi kalau nak lagi seronok, kita boleh berjumpa so hayyad boleh kongsikan pengalaman sebagai seorang agen coway, kerja coway atau nama lainnya jurujual coway ni.

Paling penting, anda seorang yang MAHU BELAJAR, BOLEH DIAJAR & BOLEH DITEGUR. So kalau rasa-rasa menepati ciri-ciri ni pun dah cukup untuk dapatkan incentive yang hayyad kongsikan diatas tadi.

KALAU MAHU, TERUS TINGGALKAN NO TELEFON ATAU KLIK JE BUTANG BAWAH NI OKAY?

 

Sebelum habis tu, yad kongsikan video waktu yad berpeluang tunaikan impian nak buat skydiving  waktu di New Zealand haritu. Enjoi!

Hubungi Kami :

Sebarang pertanyaan berkenaan laman web, boleh hubungi kami dan kami akan membantu anda untuk mendapatkan laman web mengikut citarasa anda

Klik butang Whatsapp dibawah, Pegawai Khidmat Pelanggan kami sedia membantu anda

people-1
hayyadnetwork.com-admin

previous post next post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error: Content is protected !!